NIEUWSB&W

Wharfedale bij Voerman


Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2002 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Wie had in de dertiger jaren gedacht, dat de firma Voerman uit Amersfoort ooit tot de grootste onafhankelijke distributeur van de Benelux zou uitgroeien. Waarschijnlijk de twee broers, die dit familiebedrijf runnen, wel.

Al in de tijd van The Beatles en The Stones bedienden ze de muziekhandel. Was dat eerst nog met kleine merken, snel groeide dit uit tot toplabels, die iedereen tegenwoordig dagelijks op televisie ziet; van Marshall versterkers tot PRS gitaren. Iedere muzikant zal dit direct beamen ‘beter is er niet’. Het succes, dat met deze merken in de Benelux werd behaald, vertaalde zich enige jaren geleden in het vertrouwen van de Japanse gigant Korg. Hoewel dit conglomeraat op dat moment op zoek was naar een hoofdvestiging in Europa, gaf het stabiele succes van Voerman de doorslag om toch in de Benelux voor een onafhankelijke distributeur te kiezen. Korg staat inmiddels in de top vijf van best verkopend instrument leveranciers in de Benelux.

Met dit arsenaal aan producten kon het niet uitblijven, dat ook de HIFI branche belangstelling in bepaalde onderdelen zou tonen. Mengtafels en luidsprekerboxen van specialistische producenten lagen voor de hand, de echte doorbraak kwam in 2001 met het in huis halen van het merk Wharfedale. De mix van Engelse knowhow en vele Hong Kong dollars bracht zo’n drie jaar geleden de productie opnieuw op volle snelheid. Luidsprekers en versterkers kregen niet alleen een nieuw jasje, maar werden intern met moderne componenten naar de wensen van de moderne klant gestructureerd. Daarnaast volgde een uitgewerkt researchplan, waarbij men in verschillende beeld en geluidssegmenten nieuwe producten ontwikkelde. De belangrijkste daarvan, zien we nu in de vorm van luidsprekers in vier kwalificaties, waarbij iedere groep in prijs elkaar van hoog naar laag overlapt, en de luidsprekers en versterkers uit de Pro-serie, speciaal voor muzikanten en discotheken.

De sterke ontwikkeling van het afgelopen jaar heeft ertoe geleidt, dat een grote HIFI winkelketen Raf & Staffhorst, nu de eerste stap heeft gezet om in al haar filialen de wereldwijd bekroonde Wharfedale Diamond 8 serie luidsprekers te plaatsen.

Wharfedale heeft maar liefst twintig nieuwe producten in ontwikkeling, die uiteindelijk zullen zorgen, dat iedere moderne winkel een totaal pakket in beeld en geluid kan bieden, tegen een prijs/kwaliteitsverhouding, waar het merk al jaar en dag bekend om staat.

(HiFi.nl zal binnenkort ook aan de slag gaan met de Wharfedale luidsprekers. Een recensie zult u kunnen verwachten op www.hifi.nl - Redactie HiFi.nl)

MERK

EDITORS' CHOICE