NIEUWS

Digitale camera Fuji met MP3-technologie


Redactie HiFi.nl | 20 juli 2000
Pas in de Amerikaanse winkels aangekomen, is de laatste digitale camera van Fuji, de FinePix 40i, een apparaat dat veel meer kan dan een paar plaatjes trekken. Voor 699 dollar krijg je niet alleen een toestel uitgerust met de Fujifilm Super CCD, zoals gebruikt in de FinePix 4700 ZOOM, maar ook een MP3-speler. Daarnaast kan het toestel tot 80 seconden video en geluid opnemen in AVI-formaat.

De Super CCD is een aardige 4,3 miljoen pixel eenheid, waardoor je foto's kunt nemen met een maximum resolutie van 2.400 x 1.800. Als opslagmedium gebruikt het toestel SmartMedia-kaarten, zowel voor foto's als voor muziekbestanden. Met een kaart van 16 MB betekent dat een capaciteit van negen beelden aan de hoogste resolutie en kwaliteit. Je kunt wel kiezen om de JPEG-kwaliteit te verlagen, waardoor het totaal op 47 foto's komt te liggen bij 2.400 x 1.800.

Een USB-aansluiting laat je toe om JPEG's over te zetten naar de pc of MP3's naar de camera. Muziek valt te beluisteren via een hoofdtelefoon, uitgerust met een afstandsbediening die meteen ook gebruikt kan worden om de camerafuncties te bedienen. Achteraan is de FinePix 40i uitgerust met een 1,8-inch LCD-schermpje om foto's vooraf te bekijken.

Bron: ZDNet Nederland

EDITORS' CHOICE