NIEUWSSony

Sony Plasmas MR1


Redactie HiFi.nl | 13 november 2002 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Nieuwste generatie Sony-plasmatelevisies zweeft woonkamers binnen

Sony MR1 Plasma22Sony Nederland introduceert deze winter een nieuwe serie Plasma WEGA-televisies waarmee de entertainmentspecialist voortbouwt op het succes van zijn bekroonde TS1-serie Plasma WEGA-toestellen.

De MR-serie bestaat uit twee modellen, de KE-42MR1 met een beelddiagonaal van 107 cm en de KE-50MR1, die een beelddiagonaal heeft van maar liefst 127 cm. De televisies stellen met hun unieke `zwevende` beeldscherm een nieuwe norm op designgebied en zijn voorzien van de allernieuwste beeldtechnologie. Zo zorgt het nieuwe MR (Media Reality)-systeem voor een optimale weergave van elke bron door het aantal omzettingen van digitaal naar analoog tot een minimum beperkt te houden.
Het volledig digitale beeldverwerkingssysteem bevat unieke Sony-technologieŽn, waaronder:

- Een nieuwe I/P-conversiechip op basis van X-algoritmeverwerking, die een hooggevoelige brondetectie biedt. Bij op film gebaseerde bronnen maakt de chip vervolgens gebruik van een omgekeerd 2:2 Pull-Down I/P-conversieproces dat garant staat voor een optimale bronweergave. Bij niet op film gebaseerde bronnen maakt de X-algoritmeverwerking een uiterst soepele beeldverwerking binnen het I/P-conversieproces mogelijk.

- Een nieuwe PDP-stuurchip die zorgt voor een verbeterd contrast in gebieden met een lage helderheid, waardoor de scherpte en resolutie van het 8-bits beeldscherm vergelijkbaar zijn met die van een 12-bits scherm.

De geavanceerde beeldtechnologieŽn van de KE-42MR1 en KE-50MR1 zijn ondergebracht in een bijzonder stijlvolle behuizing, bestaande uit het beeldscherm en een losse Media Receiver (MRU). Het slanke, zwevende beeldscherm is via een exclusief door Sony ontwikkelde kabel verbonden aan de receiver, waarop elke audio- en videobron snel en eenvoudig kan worden aangesloten.
De receiver bevat het MR-systeem en alle vereiste aansluitingen, waaronder 4 x Scart (3 x RGB), een video-ingang en een PC- en Memory Stick-aansluiting.
De Memory Stick-aansluiting is voorzien van de nieuwste Memory Stick Reader voor een snelle, hoogwaardige weergave van JPEG-afbeeldingen. De aansluiting biedt ook de mogelijkheid MPEG-films af te spelen die zijn opgenomen met een digitale camcorder of fotocamera van Sony of gedownload van het internet.†

Het geavanceerde design van de MR-serie biedt uiterst flexibele plaatsingsmogelijkheden. Het beeldscherm kan niet alleen aan de wand worden gemonteerd, maar is ook verkrijgbaar met een tafelstandaard, een glazen rek dat ruimte biedt voor andere onderdelen van uw home-entertainmentsysteem en een unieke glazen standaard. Bij deze laatste oplossing ontstaat de indruk dat het scherm vrij in de lucht zweeft.

Consumenten indicatieprijs KE-42MR †Ä 12.499
Consumenten indicatieprijs KE-50MR †Ä 14.499
De KE-42MR1 en de KE-50MR1 zijn beiden leverbaar vanaf begin 2003.

EDITORS' CHOICE