NIEUWSLinn

Linn Klimax


Redactie HiFi.nl | 15 november 2002 | Linn

(Deze mededeling is ingezonden door Audio Excellence in Zevenbergen)

Niet alleen de naam is veelbelovend, ook de prestaties zijn indrukwekkend. De nieuwe Linn ‘KLIMAX KONTROL’ voorversterker is speciaal ontworpen als partner voor de inmiddels legendarische Klimax eindversterker. Zowel in geluidskwaliteit als in vormgeving zijn de twee apparaten ‘A Perfect Pair’. 

Linn KlimaxIn de massief aluminium behuizing schuilt state of the art elektronica. De ingenieurs en ontwerpers bij Linn behoren tot de meest vooraanstaande in Schotland, en hun innovatieve instelling is terug te vinden in de opbouw en de prestaties en opbouw van dit toestel. Deze prachtige en unieke voorversterker maakt het LINN Reference Playback System compleet, en is bestemd voor mensen die muziek beschouwen als een belangrijke levensbehoefte.

The KLIMAX KONTROL is een analoge stereo voorversterker, ontworpen voor een ongeëvenaarde geluidsweergave en ondergebracht in een elegante en tegelijkertijd compacte behuizing. De voorversterker zorgt voor een uitermate precieze en gedetailleerde bewerking van het muzieksignaal. Het frequentiebereik is uitzonderlijk groot (2 Hz – 200 kHz), de vervorming is extreem laag en de overspraak tussen de kanalen vrijwel onmeetbaar.

Er zijn zowel gebalanceerde als ongebalanceerde in- en uitgangen. De ingangen kunnen aangepast worden aan de wensen van de gebruikers – drie stereo-ingangen op lijnniveau en één gebalanceerde ingang. Voor de output is er keuze uit een ongebalanceerde uitgang op lijnniveau en gebalanceerd. De versterker kan ook worden gebruikt via het Knekt multi-room system en via RS232 netwerksystemen. Er is ook een module beschikbaar voor uitbreiding van het aantal ingangen.

Een groot en goed leesbaar display geeft informatie over de status van de versterker en de beschikbare functies. Deze zijn toegankelijk via zes knoppen op het front of via de afstandsbediening. Twintig programmeerbare instellingen zorgen voor maatwerk en een 200-staps volumeregeling maakt de bediening zeer nauwkeurig.

Audio Excellence in Zevenbergen is de eerste Linn dealer in Nederland die de Klimax in haar assortiment heeft opgenomen.


 

EDITORS' CHOICE