NIEUWSPhilips

Philips Matchline-breedbeeldprojector


Redactie HiFi.nl | 28 november 2002 | Philips

(Ingezonden mededeling)

Eerste Philips Matchline-breedbeeldprojector op de markt

Philips introduceert, 2 maanden na de eerste 16:9 Garbo-projector, de eerste Matchline-breedbeeld-projector. De Garbo Matchline biedt maximale prestaties in termen van beeldkwaliteit en gebruiksgemak en heeft het in zich een van de beste producten te worden die op de markt verkrijgbaar zijn.

Philips GarboDe beeldkwaliteit van de Garbo Matchline home entertainment-projector van Philips wordt door geen enkele andere projector overtroffen. Het beeld heeft een hoog helderheidsniveau van 1100 lumen, dat wordt geleverd door de UHP™-lamp met een levensduur van ruim 6000 uur. Deze helderheid, samen met het zeer hoge contrastniveau van 500:1, garandeert scherpe en sprankelende beelden onder alle omstandigheden – zelfs bij vol daglicht.

Als een van paradepaardjes van Philips straalt de Garbo Matchline kwaliteit in design, stijl en gevoel uit. Met zijn opvallende zilverkleurige uiterlijk en het exclusieve logo zal het apparaat naadloos passen in de meest verfijnde interieurs.

De Garbo Matchline wordt geleverd met de ProntoNEO – de ultieme universele afstandsbediening voor een volledig thuisbioscoopsysteem. Naast de standaard voorgeprogrammeerde instellingen voor onmiddellijk gebruik, kan de gebruiker tevens zijn eigen interface programmeren door naar zijn eigen voorkeur knoppen toe te voegen, opmaak te wijzigen en macro`s te maken. De ProntoNEO werkt prefect bij alle infrarood-gestuurde audio- en videoapparatuur – inclusief alle merken kleurentelevisies, dvd-spelers en -recorders, satellietontvangers, digitale settop-boxen, videorecorders en meerkanaals `surround sound` hifi-systemen. Een tafel vol met aparte afstandsbedieningen behoort vanaf nu definitief tot het verleden.

De Garbo Matchline is uitgerust met speciale Picture-In-Picture (PIP)-technologie waarmee de gebruiker twee bronnen tegelijk kan bekijken. Wanneer men bijvoorbeeld tijdens het kijken naar een film de stand van een voetbalwedstrijd wil bijhouden, is het mogelijk de wedstrijd weer te geven op een deelscherm binnen de projectie (dat vaak nog groter is dan een standaard TV-scherm). Met behulp van het duidelijke menusysteem kan de gebruiker de bron (video of S-video), het formaat (klein, middelgroot of groot) en de positie (op elke gewenste plaats op het scherm) kiezen.

De Garbo-projectoren zijn volledig klaar voor HDTV en zorgen voor een een perfecte 16:9-breedbeeldprojectie. De toestellen passen op alle mogelijke PC- en videobronnen.
Dankij echte 16:9-LCD panelen met 1,25 miljoen pixels (858 x 484 x 3), is er bij breedbeeldbronnen geen sprake van schaalaanpassing of verlies van informatie, noch van afgesneden randen of storende grote zwarte balken aan de onder- en bovenkant van het scherm. Alleen maar maximale resolutie, een minimale insteltijd en een optimale kijkervaring. Dit alles benadert het bioscoopgevoel beter dan elk ander home entertainment-systeem.

Dankzij de unieke ColourTracking™-functie beschikt de gebruiker over een nieuwe dimensie in kleurregeling, gaande van de levendige kleuren die horen bij invoer vanuit een computer tot de natuurlijke tinten en kleurnuances van klassieke tv-toestellen of videorecorders. De gebruiker kan de verschillende niveaus met unieke precisie instellen naar zijn eigen voorkeur. En wanneer de gewenste niveaus eenmaal zijn gekozen, kunnen deze voor later gebruik worden opgeslagen en opnieuw worden opgeroepen.

De Garbo-projectoren van Philips onderscheiden zich door een geruisloze werking voor continu ongestoord thuisamusement. Dankzij het innovatieve Philips Air System (PAS™) is het geluidsniveau maar net 27 dB. Beide apparaten maken gebruik van twee gescheiden luchtkanalen waardoor de ventilator, dankzij een geoptimaliseerde circulatie, minder hoeft te draaien en dus minder geluid produceert.

De UHPTM-lamp heeft een zeer lange levensduur die kan oplopen tot 6000 uur. Dit is driemaal zo lang  als de meeste lampen van de concurrentie. Bovendien geldt voor de Garbo-projectoren een wereldwijde garantie van 2 jaar. Uiteraard voldoen beide toestellen aan classificatie FCC klasse B – de internationale standaard voor consumentenelektronica-apparatuur.

De Garbo en de Garbo Matchline kosten respectievelijk € 2999,- (inclusief BTW) en € 3499,- (inclusief BTW).

Meer informatie
Philips Consumentenlijn, 0900-8406 (€ 0,10 per minuut).

MERK

EDITORS' CHOICE