NIEUWSSony

Sony: Autoradio -> MP3 speler


Redactie HiFi.nl | 06 december 2002 | Sony

Naast de Sony autoradioís met MP3 playback biedt Sony nu ook de mogelijkheid om de standaard fabrieksradio uit te breiden met een supercompacte MP3 wisselaar. Veel vanuit de fabriek gemonteerde autoradioís zijn radio-cassettespelers terwijl autobezitters hun favoriete muziek vaak op CD of zelfs in MP3 formaat hebben staan. Zelf opgenomen CDís met MP3-bestanden bevatten ongeveer 10 uur muziek en bieden daarmee een compacte opslagmogelijkheid, ideaal voor in de auto. Omdat de fabrieksradioís vaak een afwijkend formaat hebben is het plaatsen van een andere radio niet altijd mogelijk.
Sony heeft hiervoor de ultieme oplossing in de vorm van een 6CD-wisselaar, CDX-T70MX,† die naast CD-R/RWís ook CDís met MP3 bestanden kan afspelen. Met zes MP3 CDís in de wisselaar heeft men een muziekbibliotheek van maar liefst 60 uur!

Plug & Play
Voor een groot aantal automerken heeft Sony intelligente interfaces ontwikkeld die aansluiting van de Sony CDX-T70MX 6CD-wisselaar op diverse merken fabrieksradioís mogelijk maakt. De autoradio moet voorzien zijn van CD/MD-wisselaarbediening. Dankzij een duidelijke installatiehandleiding is het aansluiten een kwestie van plug & play. Een extra voordeel is dat de wisselaar eenvoudig meegenomen kan worden naar een volgende (lease-) auto, waarbij eventueel alleen een andere interface nodig is.

Veelzijdig
De CDX-T70MX is bijzonder compact en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Natuurlijk speelt hij naast MP3 CDís ook normale CDís en CD-R/RWís af. Naast het voordeel van 60 uur MP3-muziek in de auto is het ook prettig dat de originele CDís gewoon thuis kunnen blijven. Dankzij advanced ESP (Electronic Shock Protection) is ononderbroken muziekweergave gegarandeerd, zelfs op het slechtste wegdek.

EDITORS' CHOICE