B&O MX8000


Redactie HiFi.nl | 06 december 2002 | Bang & Olufsen
(Ingezonden mededeling)

Bang & Olufsen introduceert de nieuwe BeoVision MX 8000

Oorspronkelijk concept overleeft technische ontwikkeling

“Aan de voorzijde oogt het apparaat als een fraai gevormde kast. Aan de achterzijde is de bescherming van de beeldbuis zo geslaagd, dat het apparaat er aan alle kanten even goed uitziet. De verticale opbouw maakt het aantrekkelijk het toestel in een hoek te plaatsen. En in technisch opzicht bevat het vele nieuwe functies, inclusief de integratie van een contrastscherm dat hinderlijk invallend licht tegenhoudt.”

Dit schreef de Deense Design Counsel bij de presentatie van de 1986 ID-prijs voor een uitzonderlijk ontwerp over de BeoVision MX 2000 aan David Lewis en Bang & Olufsen. In 1984/1985 geïntro-duceerd als de BeoVision M20 zijn de basis-uitgangspunten van de BeoVision MX tot op de dag van vandaag nog vrijwel ongewijzigd.

Nu in 2002 zouden grotendeels dezelfde woorden kunnen worden gebruikt om de dertigste uitgave van de BeoVision MX-reeks te beschrijven, de BeoVision MX 8000. Dit 28” type (70 cm) bezit de modernste technologie voor beeld- en geluidreproductie; inclusief een 5.1-kanaals digitale surround module* en het VisionClear systeem van Bang & Olufsen.

Waar de MX-televisies van vandaag er aan de buitenzijde hetzelfde uitzien als die welke medio jaren tachtig werden geproduceerd, zijn ze van binnen totaal anders”, vertelt Torben Ballegaard Sørensen, president en CEO van Bang & Olufsen.

Indrukwekkende geluidsweergave
In 1984 werd het geluid weergegeven via passieve log-line luidsprekers, zowel in stereo als in mono. Ongeacht de bron, televisieprogramma, VHS, Beta of Video 2000 cassette, werd het ervaren alsof het uit de televisie zelf kwam. Vandaag de dag bieden meerkanaals surround systemen een omringende geluidsweergave in huis.

In 2002 worden de dialogen nog steeds weergegeven door de krachtige, ingebouwde luidsprekers direct onder het beeldscherm. Dankzij de actieve luidsprekertechnologie van Bang & Olufsen levert de BeoVision MX 8000 een geluidsniveau dat dat van vele HiFi-systemen evenaart. Ook meer-kanaals weergave, daar de ingebouwde digitale surround sound module aansluiting van meerdere externe BeoLab luidsprekers mogelijk maakt, zoals de BeoLab 8000 of BeoLab 6000. Indrukwekkend laag, zoals u dat kent van de bioscoop, beleeft u met de BeoLab 2 subwoofer, een 850 watt subwoofer.

Subliem beeld
Blauw water en het groene regenwoud in de tropen ziet er ook werkelijk blauw en groen uit en niet een beetje vaag daarop lijkend. De door Bang & Olufsen gepatenteerde beeldeigenschappen die de kwaliteit bepalen, ook wel bekend onder de naam VisionClear, zorgen voor een zichtbaar juiste balans in scherpte, helderheid, verzadiging en zwartniveau, zodat u rustig van het programma kunt genieten en niet voortdurend aan het afstellen bent. Het als optie leverbare anti-reflex contrastscherm voor de beeldbuis reduceert het invallende licht tot maximaal 99%, waardoor u geen last heeft van ongewenste schaduwen of reflecties.

Mogelijkheden
Een ander centraal element van het MX-concept is de modulaire opbouw. Talloze opstel-, aansluit- en inbouwmogelijkheden bieden een grote mate van vrijheid binnen één en hetzelfde concept. Vrijstaand op de vloer, op een tafeltje of op een gemotoriseerde stand, uw BeoVision MX 8000 vindt overal een plaatsje, zonder zich op te dringen.

De Bang & Olufsen DVD 1 dvd-speler en de BeoCord V 8000 videorecorder kunnen eenvoudig worden aangesloten en de BeoVision MX 8000 bezit tevens de mogelijkheid om als BeoLink® master* te dienen, voor de distributie van geluid en beeld overal in huis via het populaire distributiesysteem van Bang & Olufsen. Alle producten worden bediend via de Beo4 afstands-bediening.

* optioneel

EDITORS' CHOICE