NIEUWSB&W

Belgen willen illegaal downloaden


Redactie HiFi.nl | 10 december 2002 | B&W

De Belgische internetgebruikersvereniging PUB verzet zich tegen het voorstel om downloaden legaal te maken en de prijs van cd-r`s te verhogen.

De Pandora User Base, een gebruikersvereniging van ongeveer vierduizend internetgebruikers, reageert deze week op een voorstel van Spirit, een nieuwe Vlaamse politieke partij. Spirit stelde vorige week voor om de prijzen van blanco cd`s te verhogen en in ruil daarvoor downloaden te legaliseren.

De PUB erkent dat er veel illegaal gedownload wordt. Maar het duurder maken van blanco cd`s is onterecht, meent de PUB, omdat hierdoor ook onschuldigen -zij die geen illegale kopieŽn maken- gestraft worden.

Bovendien zou dit alleen een maatregel zijn voor Belgische gebruikers terwijl het om een wereldwijd probleem gaat, aldus de PUB. De gebruikersvereniging vindt dat de huidige wetgeving meer dan genoeg middelen biedt om de al dan niet georganiseerde piraterij aan te pakken en te bestraffen.

Volgens de vierduizend Vlamingen zouden muziek-cd`s en dvd-films goedkoper moeten worden. Door het vereenvoudigen van het kopen op internet en de lage prijs, zal het illegaal downloaden afnemen, zo laat de PUB weten.†

MERK

EDITORS' CHOICE