NIEUWS

Philips: MP3 Hifi kwaliteit


Redactie HiFi.nl | 19 december 2002

Philips verbetert geluidskwaliteit mp3’s met speciale software 
 
Philips introduceert voor zijn nieuwe lijn geluidskaarten een softwarepakket dat de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld mp3-muziek aanzienlijk kan verbeteren. De software ‘Sound Agent 2’ analyseert de hardware in de computer en de opslagmethode van de muziek. Met name in het oppoetsen van gecomprimeerde muziek, zoals het geval is bij mp3, is de software volgens Philips sterk. ‘Sound Agent 2’ wordt meegeleverd met de Philips Dynamic Edge 4.1 en de Sonic Edge 5.1-geluidskaarten.

Philips overweegt om de software ook bij andere audio consumentenproducten te gaan leveren en bij apparatuur zoals bijvoorveeld cd-branders. De software werkt namelijk ook zonder de Philips geluidskaarten.

Philips heeft de techniek in haar eigen laboratoria ontwikkeld. Het electronicabedrijf uit Eindhoven denkt dat audio de ontbrekende schakel is tussen pc`s en electronica in de huiskamer. Beide electronische segmenten zullen steeds meer in elkaar overgaan. De pc moet zich daarom qua geluidskwaliteit kunnen meten met het audiosysteem.

EDITORS' CHOICE