NIEUWSB&W

Philips gaat draadloos


Redactie HiFi.nl | 25 december 2002 | B&W

Philips introduceert WiFi-toepassingen in consumentenelektronica

Wie tijdens de Apple Expo in Parijs heeft opgelet, zal niet verbaasd zijn door de recente aankoop van Philips. Het elektronicaconcern heeft Systemonic, een Duitse specialist in WiFi-chips, overgenomen. Draadloze consumentenelektronica komt zo een stapje dichterbij.

Het was al een tijdje duidelijk dat Philips dergelijke stappen wilde ondernemen. Tijdens de Apple Expo in Parijs onderbrak Philips-directeur Gerard Kleisterlee even de keynote van Apple`s Steve Jobs om zijn steun aan Rendezvous te getuigen. De Philips-topman meldde toen gelijk dat vanaf medio 2003 consumententoestellen zouden werken met dit draadloze netwerkprotocol. Het was toen al te verwachten dat Philips WiFi-mogelijkheden zou integreren in producten als versterkers en televisies.

Met Systemonic krijgt Philips het benodigde gereedschap in huis. Het Duitse bedrijf ontwikkelde een chipset die kan werken met verschillende vormen van WLAN (802.11a, -b en -g). Die technologie wordt geďntegreerd in Philips eigen Nexperia-chipfamilie. Het eindproduct wordt ingebouwd in een uiteenlopende apparaten. De technologie van Systemonic is aantrekkelijk omdat het kan worden gebruikt met verschillende WLAN-versies en een groter bereik heeft. 
 
 

MERK

EDITORS' CHOICE