NIEUWSLinn

Linn Akiva


Redactie HiFi.nl | 06 januari 2003 | Linn

(Ingezonden mededeling)

Elimineert plaatruis en haalt meer muzikale informatie uit de LP-groeven

Linn Akiva MC element

De oorspronkelijke Arkiv, Linn’s top moving coil element dat in 1992 werd geďntroduceerd, vertegenwoordigde het hoogtepunt van meer dan twintig jaar research door Linn. De opvolger, de in 1997 geďntroduceerde Arkiv B, was een aanzienlijk verbeterde versie van de originele Arkiv. Nu kondigt Linn, na uitgebreide ontwikkeling, een nog beter presterend moving coil element aan: de Linn AKIVA™
De Linn AKIVA™ is een zeer precies werkend, direct gekoppeld, moving coil element, dat ontworpen is voor de ultieme muziek-reproductie vanaf vinyl. De Linn AKIVA™ bevat nieuwe technologie voor de weergave van de unieke muzikale informatie, zoals die vastgelegd is op LP.

Het ontwerp van de Linn AKIVA™ bevat een nieuwe en geavanceerde magnetische constructie, die een hogere output oplevert en zorgt voor een aanzienlijk betere tracking, met een nog lagere vervorming en nog minder eigen ruis dan de Arkiv B. Het ontwerp van de Linn AKIVA™ staat garant voor een veel betere signaaloverdracht. De geavanceerde magnetische constructie die in de Linn AKIVA™ wordt toegepast, is bevestigd op een uitermate rigide metalen frame. Het element bevat een optimaal dempingsmechanisme, de spoeltjes zijn handgewonden en de naald is bevestigd met de grootste precisie. Uiteraard zijn de contacten uitgevoerd in goud.

De Linn AKIVA™ is ontworpen om elke draaitafel-armcombinatie van topkwaliteit te verbeteren. Om te ontdekken wat er nu mogelijk is op het gebied van geavanceerde muziekreproductie vanaf vinyl bevelen wij u aan om de Linn AKIVA™ te beluisteren met de Linn Sondek LP12 draaitafel in combinatie met een Ekos toonarm en een Linn Linto moving coil phono-voorversterker.

EDITORS' CHOICE