NIEUWSLinn

Linn op CES


Redactie HiFi.nl | 13 januari 2003 | Linn

Las Vegas, Januari 2003 - Meer Linn tijdens de CES 2003 in Las Vegas

Bezoekers van de CES die de stand van Linn hebben opgezocht zijn getrakteerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van hoogwaardige muziek, bioscoop en multi-room systeem oplossingen die de Schotse fabrikant heeft ontworpen en geproduceerd. Linn introduceerde nieuwe meer-kanaals componenten voor muziek, home cinema en Knekt audio distributie.

UNIDISK 1.1 – Universele DVD High Definition Digitale Disc speler

Een wereldprimeur: De UNIDISK™ 1.1 speler is een geintegreerde universele High Definition Digitale Disc speler die is ontworpen om alle belangrijke digitale disc formaten af te kunnen spelen. Zonder afbreuk te doen aan enig geluids- of beeldkwaliteit speelt het alle audio en video formaten. De Unidisk™ werd voor het eerst gedemonstreerd in de Linn luisterkamer in Las Vegas in combinatie met de zeer krachtige en eveneens nieuwe KISTO™ System Controller. Beide producten werden uitermate goed ontvangen door het publiek aldaar.

KISTO – AV System Controller

Lexicon MC-8De KISTO™ is de nieuwe top System Controller van Linn en neemt de plaats in van de AV5103. Zoals men niet anders gewend is van Linn, is het geluid en het bijbehorende beeld van een onberispelijke kwaliteit. Op analoog gebied, ondersteunt de KISTO™ tot 6 audio kanalen, hierbij ruimte biedend voor meer-kanaals SACD en meer-kanaals DVD audio. Op digitaal gebied heeft de KISTO™ mogelijkheden voor 8 audio kanalen waarbij alle Dolby, dts, THX en meer surround formaten afgespeeld kunnen worden. Bovendien ondersteunt de KISTO™ alle meest voorkomende video formaten inclusief Progressive Scan video, interlaced RGB, S-video en Component Video.
De KISTO™ is ontworpen om eenvoudig te installeren en heeft daarnaast een zeer stijlvolle behuizing. Geheel volgens Linn tradities is de KISTO™ modulair, uit te breiden en op te waarderen.

De demonstraties van de UNIDISK™ en de KISTO™ tijdens de CES waren voorproefjes; Beide producten worden in de Lente van dit jaar op de markt gebracht. U hoort hier dus nog meer van.

Verder is tijdens de CES het Linn Referentie Systeem ten gehore gebracht. Dit systeem bestaat uit de Linn SONDEK CD12™ Compact Disc speler, de KLIMAX™ Kontrol voorversterker, KLIMAX™ Solo eindversterker en de KOMRI™ Professional Monitor luidsprekers. Deze uiterst precieze referentie producten zetten een geheel nieuwe standaard voor de muziek op compact disc. Elk van deze componenten heeft sinds 1999 in Japan de ‘Japan Grand Prix Award’ (component van het jaar) gewonnen. Geen enkel systeem heeft dit ooit eerder gepresteerd.

Linn Akiva MC elementAndere nieuwe producten die tijdens de CES 2003 werden gedemonstreerd:
Het nieuwe AKIVA™ moving coil element, een zeer precies werkend, direct gekoppeld  element dat ontworpen is voor de ultieme muziek-reproductie vanaf vinyl. De Linn AKIVA™ bevat nieuwe technologie voor de weergave van de unieke muzikale informatie, zoals die vastgelegd is op LP.
De KIVOR INDEX™ een robuuste en betrouwbare muziekbibliotheek die garant staat voor een uitstekende geluidskwaliteit, passende en economische opslagruimte voor uw muziekcollectie en een overzichtelijke bediening met stabiele software.

EDITORS' CHOICE