NIEUWSB&W

Ayre in de Benelux


Redactie HiFi.nl | 14 januari 2003 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Sinds kort wordt het audiomerk Ayre (uitspraak is als het engelse woord air) geďmporteerd door Hans Van Put Audio. De volledige naam van het bedrijf is Ayre Acoustics Inc. en is gevestigd in Boulder, Colorado (USA). De ontwerper en eigenaar van Ayre heet Charles Hansen die in de audiowereld al geruime tijd bekend is vanwege zijn unieke ontwerpen.

Het programma van Ayre bestaat uit DVD/CD-spelers en versterkers. De kracht van Ayre is dat de ontwerpen van de grond af aan opgebouwd zijn met de nieuwste technieken en de beste materialen uit de industrie. Dit resulteert in een zeer neutrale en transparante geluidsweergave met de juiste timing over het gehele frequentiespectrum. De luisteraar ervaart dit als zijnde “dichter bij de muziek”.

Aanvankelijk opereerde Ayre alleen in de hoogste klasse en was slechts voor weinigen bereikbaar. Onlangs zijn er twee nieuwe modellen op de markt gebracht die binnen het uitgavenbudget van meer liefhebbers zullen liggen: de CX-7 CD-speler en AX-7 geďntegreerde versterker (foto). Beiden hebben dezelfde prijs van 4750 €. Ook is zojuist verschenen de K-5x voorversterker van 4750 € en de vernieuwde V-5x eindversterker van 7250 €. Verder is er een V-6x: een modulaire eindversterker tot 6 kanalen uitbreidbaar. Een ultieme stap kan met Ayre gemaakt worden met de door de wereldpers geroemde K-1x / V-1x voor- en eindversterker die gevoed kunnen worden met een digitale bron D-1x die zowel DVD’s als CD’s afspeelt volgens de maatstaven van de meest kritische muziekliefhebbers.

In het kort hebben alle Ayre componenten de volgende eigenschappen:
- Volledig gebalanceerde ontwerpen zonder terugkoppeling (incl. volumeregelaar), maar ook ongebalanceerd te gebruiken.
- Volledig discrete opbouw van de componenten.
- Goed te combineren met andere merken elektronica. Ayre versterkers kunnen nagenoeg elke luidspreker aansturen.
- Afstandbediening.

MERK

EDITORS' CHOICE