NIEUWSB&W

DVD-recorder ontwikkelingen


Redactie HiFi.nl | 16 januari 2003 | B&W

Tweede ronde voor de dvd-recorder

De dvd-recorder is aan een tweede ronde begonnen om de VHS-recorder uit de huiskamers te verjagen. Op de Consumer Electronic Show introduceert de dvd-r industrie recorders met lagere prijzen, extra functies en een betere compatibiliteit.

Kostten de eerste standalone dvd-recorders begin 2002 nog meer dan 1200 euro, Philips brengt nu in de VS een model uit (DVDR75) met een adviesprijs van 699 dollar. De sjiekere DVDR80, met iLink-aansluiting voor de digitale videocamera, gaat voor 799 dollar over de toonbank. 

Tegelijkertijd groeit de functionaliteit van de standalone dvd-brander: Panasonic komt met een harddiskrecorder-annex dvd-r/dvd-ram brander. Deze DMR-HS2 kan 52 uur video opslaan op de harde schijf, en bewaart tot tien uur bewegend beeld op elke dvd-schijf.

Dvd-ram het niet lijkt te redden tegen het marketinggeweld van de twee grootste dvd-recording formaten: dvd-r en dvd+r. Sony komt eindelijk ook met een dvd-recorder voor de huiskamer op de markt. Daarvoor is de basis gebruikt van de succesvolle dual drive, die zowel plus-r als min-r schijven kan branden. De RD-GX7 heeft ook een iLink-ingang voor een DV-camera en zal in april beschikbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »