NIEUWSSony

Sony Wega introducties


Redactie HiFi.nl | 18 januari 2003 | Sony

Ook Sony heeft zich niet onbetuigd gelaten tijdens de CES. Onder de vernieuwingen waren twee nieuwe WEGA televisies van 30 en 34 inch. De twee behoren bij de XBR serie, breedbeeld FD Triniton WEGA serie, die gebruik maken van geavanceerde beeld technologieŽn om de best mogelijke beeldkwaliteit te reproduceren.

De Super Fine Pitch beeldbuis is geoptimaliseerd om high definition beelden weer te geven. Door de toevoeging van de Memory Stick technologie zijn de 34XBR910 en de 30XBR910 in staat MPEG1 beelden af te spelen en JPEG plaatjes te bekijken.

De digitale connectie zit ook wel snor met een Digital Visuel Interface connectie die HDTV kan verwerken of kan worden aangesloten op Sonyís eigen HD/Direct TV ontvanger.

Naast de CRT WEGA televisie was ook een 30 inch platte LCD WEGA te zien op de CES. Onderdeel van de nieuwe TV is het nieuwe WEGA Engine digitale processing systeem. Het model heeft een WXGA resolutie van 1280 x 768 pixels en een LCD paneel welke zeer gedetailleerd beelden weergeeft. Andere technieken die gebruikt zijn zijn de Direct Digital circuit techniek, die het overzetten van analoog naar digitaal verbetert, Digital Reality Creation die de gebruiker in staat stelt het beeld bij elke bron zelf in te stellen tot het perfect plaatje en Multi Image Driver, een techniek waarbij gepoogd wordt een "geconverteerd" signaal zo identiek mogelijk aan de bron te houden.

EDITORS' CHOICE