NIEUWSKrell

Krell SACD-speler


Redactie HiFi.nl | 28 januari 2003 | Krell

Het assortiment van Krell wordt gekenmerkt door het exquisite ontwerp en tot voor kort door het ontbreken van een SACD speler. Vanaf april komt er echter een einde aan het ontbreken van de SACD speler, maar de ontwerpstandaarden van Krell zijn ook daar toegepast.

Volgens de fabrikant was het een logische stap om vanuit de eigen technologie van hoge bandbreedtes met een hoge dynamische range in het circuit een SACD speler te ontwikkelen. Door het unieke chassis-in-chassis ontwerp wordt de disc uiterst stabiel verwerkt en behalen zowel het analoge als het digitale circuit de beste prestaties. Deze techniek past Krell al jaren toe op bijvoorbeeld de voorversterkers en heeft zijn nut al meer dan bewezen in met name surround sound systemen.

Krell oprichter Dan D`Agostino zegt hierover: "For years, we have realized the benefit of circuits with the capability to perform in the upper reaches of the audible spectrum. We understand how much the information above 20 kHz contributes to the vitality and impact in music reproduction. A typical Krell current mode preamp has a usable bandwidth that exceeds 1 MHz. This approach allows us to make a circuit with very low distortion, and that is phase-coherent all the way up to 100Khz."

Waarschijnlijke leverbaarheid (VS) april en in de kleuren zwart en zilver.

EDITORS' CHOICE