NIEUWSJVC

JVC Home Theater


Redactie HiFi.nl | 12 februari 2003 | JVC

(Ingezonden mededeling)

JVC heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd die in het voorjaar op de markt zullen verschijnen.

Allereerst werden twee nieuwe DVD/VCR combinatie spelers aangekondigd die in april op het programma staan. De HR-XV2EK is het goedkoopste model dat de eigenschappen heeft van een standaard DVD speler en dus MP3 kan afspelen, evenals het geluid weergeven in surround sound. De VHS recorder heeft uitgebreide programmeermogelijkheden en het is natuurlijk mogelijk DVD te kijken terwijl je op de VHS tape een programma opneemt. Het enige verschil met de HR-XV20EK, het andere nieuwe type, is de videorecorder die niet in VHS opneemt, maar gebruik maakt van het kwalitatief betere S-VHS.

De andere nieuwe aankondiging heeft wellicht de meest unieke eigenschap tot nu toe gezien in een home theater systeem. Nu is JVC toch al een spraakmakende fabrikant van dergelijke systemen, maar met de nieuwe QP-ES serie, of het makkelijker te onthouden Adagio, pakt het Japanse bedrijf weer uit. De serie bestaat uit drie uitvoeringen, de ES-1, ES-3 en ES-7 die alle drie zelf de muziekbalans weten te vinden.
Het systeem is namelijk uitgevoerd met een luchtdruksensor die de luchtdruk meet en daar de kracht van de audio aan aanpast. Wanneer je vanuit je stoel in je handen klapt wordt dit vertaald naar een nieuwe geluidsbalans voor het systeem, oftewel: volledig automatische set-up.

Het verschil tussen de Adagio 1 en 3 zit hem in de mogelijkheid die Adagio 3 biedt om DVD Audio af te spelen. Verder hebben beide systemen een versterker die 100 Watt in elk van de vijf kanalen kan uitsturen, de mogelijkheid DVD+/-RW af te spelen, net als MP3ís en JPEG files en Dolby Digital, DTS en Dolby Pro Logic II decoders. Wat heeft de QP-ES7 dan nog extra? Mooiere speakers. Zoals in het plaatje hiernaast te zien is zijn het slank vormgegeven torenspeakers die niet misstaan in een willekeurige huiskamer.

EDITORS' CHOICE