NIEUWS

NEC Plasma 42VP4


Redactie HiFi.nl | 17 februari 2003

NEC Plasma 42VP4NEC is een van de eerste ontwikkelaars van het plasmascherm en heeft als een van de weinige fabrikanten een 61 inch model in het assortiment. In de standaard plasma-maat van 42 inch heeft NEC een nieuw model ge´ntroduceerd, de 42VP4.

Het nieuwe scherm heeft een verbeterde Anti-Spiegel filter voor betere beeldweergave in ruimtes met veel (zon)licht. Is dit niet aan de orde dan heeft NEC ook een uitvoering met een anti-reflectie laag. De keuze is aan de klant.

Beide schermen hebben een 16:9 beeldformaat, heldere en scherpe kleuren en een kijkhoek van 160 graden. Binnen in de schermen zit een kleine, 2 keer 7 Watt versterker en het is zelfs mogelijk 4 of 9 schermen aan elkaar te koppelen.

Naast het nieuwe scherm heeft NEC ook een nieuwe multimedia projector ge´ntroduceerd, de DT20. De projector heeft naast de standaard functionaliteiten ook de beschikking over een visualizer functie. Hiermee is het mogelijk documenten vanaf papier, overhead blad of een driedimensionaal object direct te projecteren. De nieuwe NEC heeft een standaard resolutie van 1024 x 768 (XGA), maar kan zelfs UXGA weergeven, net als alle standaard video en TV normen.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »