B&O BeoSound 3200


Redactie HiFi.nl | 27 februari 2003 | Bang & Olufsen

(Ingezonden mededeling)

Een enorme opslagruimte, verborgen in de Bang & Olufsen BeoSound 3200, biedt een ongekende hoeveelheid aan muzikale mogelijkheden. De bediening is logisch en eenvoudig, zowel het opslaan van eigen cd’s als het afspelen van het cd-geheugen. Gecomprimeerd om de opslagruimte te vergroten zonder hoorbare teruggang in kwaliteit, vindt deze gigantische hoeveelheid muziek gemakkelijk een plaatsje in de slanke vorm van deze audioklassieker.

BeoSound 3200

“In 1991 ging Bang & Olufsen een andere weg met de introductie van het BeoSystem 2500 concept – het eerste HiFi-systeem dat rechtop stond tussen alle platte en gestapelde systemen van die dagen. Deze klassieke reeks wordt nu vernieuwd met de toevoeging van een cd-geheugen in de nieuwste telg – de BeoSound 3200”, vertelt president en directeur Torben Ballegaard Sørensen, die vervolgt:
“Wij gebruiken het cd-geheugen om onze cliënten nieuwe mogelijkheden en gemak te bieden bij het genieten van hun collectie. Al uw muziek, of op zijn minst een groot deel ervan, is beschikbaar onder één enkele toets.”

Eenvoudige opslag

Leg een cd in, kies één van de vier beschikbare groepen waarin u deze wilt onderbrengen en druk op ‘Copy’ op het bedieningspaneel. De opslag start. U vindt niet alle nummers op de cd even geslaagd? Geen nood, de BeoSound 3200 biedt de mogelijkheid alleen de gewenste nummers op te slaan. Later kunnen die overigens weer worden toegevoegd, mocht uw voorkeur veranderen.

BeoSound 3200CD benoemen

Hoewel al uw cd’s onhoorbare informatie bevatten omtrent producent, artiest, productienummer enzovoort, gaat het u alleen om de muziek. Naast de namen van de bijna 400 op de 40 Gb harddisk opgeslagen cd’s kunnen ook de namen van 200 andere cd’s worden opgeslagen, gecombineerd met de favoriete nummers ervan. Ga er eens voor zitten en kies bijvoorbeeld ‘Romantisch’, in plaats van ‘disc 1, nummer 5’.

Uw eigen muziek, uw eigen groepen

Vier groepen, elk geschikt voor 99 cd’s, worden gekozen via de gekleurde toetsen op de voorzijde van de BeoSound 3200 of via de Beo4 afstandsbediening. Zelf naar wens te benoemen: rock, pop, jazz en klassiek, of desnoods vader, moeder, broer en zus? Geheel naar eigen inzicht.

Magische belevenis dankzij vakmanschap

Zodra uw hand nadert, gaan de magische, rookglazen deurtjes open, aanvankelijk traag, dan versneld, om tenslotte in geopende positie elegant tot stilstand te komen, ten teken dat u welkom bent in een wereld vol muzikale belevenissen. Een magisch effect, bereikt door een combinatie van infrarood licht, een mechanisme en een stuk staaldraad en vooral de inventiviteit van Bang & Olufsen.

BeoLink Master

De moderne cd-geheugenfuncties zijn slechts één element in de BeoSound 3200 belevenis. Met een hoogglans geanodiseerde aluminium klem is de ingebouwde cd-speler zowel geschikt voor    12 cm als 8 cm cd’s. En met 60 voorkeurposities vervult de FM/MG-radio ook alle externe wensen. Verder kan de BeoSound 3200 functioneren als een BeoLink® master voor distributie van muziek naar elk paar Bang & Olufsen luidsprekers in huis via het unieke Bang & Olufsen distributiesysteem. Desgewenst kan de BeoSound 3200 ook met een PC worden verbonden; de BeoLink PC2 verbinding biedt toegang tot MP3- en WMA-muziekfiles die op de harddisk in de computer zijn opgeslagen.

BeoSound 3200

Actieve luidsprekers

Kies elke actieve luidsprekers uit de Bang & Olufsen BeoLab-reeks voor een belevenis die voor de ogen even plezierig is als voor de oren. Slank en elegant leveren de BeoLab 1 luidsprekers 300 watt Bang & Olufsen laag met een digitale ICEpower versterker. De aantrekkelijke BeoLab 8000, de slanke BeoLab 6000 of de gemakkelijk op te stellen BeoLab 4000 zijn eveneens uitstekend bruikbaar. De recent aangepaste BeoLab 2500 luidsprekers bieden een hedendaagse versie van het oorspronkelijke ontwerp.

EDITORS' CHOICE