NIEUWSLoewe

Loewe Spheros 20


Redactie HiFi.nl | 27 februari 2003 | Loewe

Het Duitse Loewe is met name bekend om de fraai vormgegeven televisies. Het nieuwe LCD scherm, met een diagonaal van 20 inch, is in vormgeving niet minder fraai en heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere LCD schermen. Zo is de belangrijke responsetijd, bepalend voor de weergave van snelle bewegingen, zo laag dat bewegingsonscherpte vrijwel niet meer voorkomt.
Daarnaast beschikt de Spheros 20 over een kwalitatief uitstekende tuner, waar je ook radio mee kunt luisteren.

 Loewe Spheros 20

Het ontwerp is functioneel: zo is de voet draaibaar, is de afsluitende glazen plaat afneembaar en dus makkelijk afwasbaar en werkt de afdekplaat aan de achterzijde het mogelijke oerwoud aan aansluitdraden af. De Spheros komt het best tot zijn recht wanneer er een DVD op afgespeeld wordt, maar door de zelf ontwikkelde tuner zijn tv beelden ook van een uitstekende kwaliteit.

Radio kijken
Televisie kijken met de Spheros 20 is net even anders. Niet in de laatste plaats omdat een FM-radio in het toestel is geďntegreerd. Virtual-Surround-Sound zorgt voor dynamisch en ruimtevullend geluid, zowel bij radio als televisie. Het combineren van het beste van twee werelden gaat nog een stapje verder bij de Spheros 20 Sat, die een ingebouwde analoge satellietontvanger en sat-radio heeft. Die noviteit maakt het kiezen uit programma’s nagenoeg onbegrensd.

Tweede toestel
De Spheros 20 paart design aan multifunctionaliteit en komt als tweede toestel uitstekend tot z’n recht in de slaapkamer, werkkamer of keuken. Het toestel misstaat niet als tafelmodel, op een staander of aan de wand. Standaard zijn onder meer: teletekst, eenvoudige bediening via het beeldscherm en gebruikersvriendelijke bediening van de Loewe-videorecorder en DVD-speler. De Spheros 20 wordt geleverd in de kleur platina.

EDITORS' CHOICE