NIEUWSTransrotor

Transrotor Fat Bob S


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2003 | Transrotor

(Ingezonden mededeling)

Transrotor Fat Bob S: een erg ‘vette’ draaitafel

Met de Fat Bob S introduceert Transrotor in één klap een geduchte concurrent voor alle ‘buiten-categorie’ draaitafels, inclusief de Transrotor Tourbouillon. De combinatie van ontwerp, materiaalkeuze en de unieke Transrotor-technologie geven de Fat Bob S prestaties welke die van de absolute top dicht naderen. Maar dan wel voor minder dan een kwart van de prijs.

Transrotor Fat Bob S

Dit betekent echter niet dat er ergens op bezuinigd is: veel technologie en materiaalkeus van de topmodellen is toegepast voor een ongekend resultaat. Het chassis van 40 mm dik massief aluminium heeft een speciaal ontwikkeld anti-resonantieprofiel. Het heeft hetzelfde ronde formaat als het draaiplateau en maakt via drie verstelbare spikes contact met de buitenwereld. Het 60 mm massief aluminium plateau heeft dezelfde anti-resonantie groeven als de Quintessence en een ‘roterende massa’ van ruim 12 kg: voor een absoluut onvergelijkbaar stabiele gelijkloop. Bovendien is het plateau voorzien van een 6 mm dikke acryl toplaag: de Transrotor ‘special’ voor het volledig onderdrukken van resonanties. De draaiplateau-as gebruikt ‘oliedrukomloopsmering’ (van de Transrotor Quintessence) en steunt op een keiharde keramiek kogel: voor een minimale wrijving. De toonarm is gemonteerd op een aparte massief aluminium plaat die op een speciale (resonantievoorkómende) manier is verbonden met het hoofdchassis. De motor zit in een volledig vrijstaande behuizing en drijft via een soepele rubber snaar het plateau aan. Dit alles garandeert een absoluut trillingsvrije en wrijvingsloze aandrijving.

De Transrotor Fat Bob S is leverbaar vanaf maart en de verkoopprijzen zijn € 1950 (met Transrotor 2.6 toonarm en Goldring Eroica MC-element) en € 3840 (met Transrotor/SME 3500 toonarm en Goldring Elite II MC-element).

EDITORS' CHOICE