NIEUWSSony

Sony ontwikkelt nieuwe techniek


Redactie HiFi.nl | 09 maart 2003 | Sony

Liefhebbers van films zijn de laatste jaren verwend met de ontwikkeling van surround sound, plasma technologie en LCD schermen. Sony voegt daar nog een uitvinding aan toe: SXRD. Het staat voor Silicon Crystal (X-tal) Reflective Display en is een gloednieuwe technologie die een high definition (1920 x 1080) resolutie heeft en een contrast ratio van 3.000:1.

De uitvinding voegt nog meer keuze toe aan het toch al niet geringe aanbod van verschillende schermen van Sony. Volgens het bedrijf probeert het aan elke behoefte te voldoen en met de SXRD toepassing speelt Sony in op de vraag van de echte filmliefhebbers om beelden in hoge resolutie af te kunnen spelen zonder verlies van helderheid en contrast.

Het geheim van de technologie zit hem in de kleinere pixels die worden gebruikt en de kleinere ruimte tussen de pixels. Door deze toepassing wordt de dichtheid en daarmee de helderheid en de scherpte van het beeld verbeterd ten opzicht van LCD toepassingen. De eerste producten met de technologie zullen in 2003 in Amerika op de markt worden gebracht en worden toegepast in projectoren.

EDITORS' CHOICE