NIEUWSPhilips

Philips LCOS


Redactie HiFi.nl | 10 maart 2003 | Philips

(Persmededeling)

Philips LCOSPhilips heeft vier nieuwe schermen op de markt gebracht in de LCOS serie. Twee schermen met een diagonaal van 44 inch en twee met een diagonaal van 55 inch. Het verschil tussen twee schermen van dezelfde afmeting is de toevoeging van Pixel Plus techniek, die de beeldkwaliteit verbetert.

Maar wat is nu die LCOS techniek? Het is een uitvinding van Philips zelf, waarbij de letters LCOS staan voor Liquid Crystal On Silicon, die naar eigen zeggen grote schermen met een helder beeld betaalbaar moet maken. Het is geen nieuwe technologie, zelfs al 15 jaar in ontwikkeling, maar de nieuwe schermen zijn wel de eerste met deze techniek en een dergelijke afmeting. De lagere kosten schuilen in de makkelijkere productie op bestaande productie lijnen.

Daarbij komt dat Philips met de LCOS schermen gebruikt maakt van slechts 1 paneel waar alle kleuren samen op verwerkt worden. Bij de gewone LCD schermen is er voor elke van de 3 steunkleuren, rood, groen en blauw, een apart paneel waardoor een plaatje vertaald moet worden naar elk van de drie panelen. Dit is nooit 100% accuraat en bij LCOS is dit wel het geval. Aldus Philips.

Philips LCOS

MERK

EDITORS' CHOICE