NIEUWSKEF

Kef Reference


Redactie HiFi.nl | 12 maart 2003 | KEF

Kef ReferenceSteed wanner er een nieuwe generatie modellen ontwikkeld wordt waarbij van nog verder ontwikkelde technologiŰn gebruik wordt gemaakt, vervaardigt Kef protoypen die bijna aan het origineel voldoen. Tijdens de produktie wordt er zorg voor gedragen dat elk paar een maximamle afwijkingstolerantie heeft van 0,5 dB.
 
Alle modellen in de nieuwe Reference Serie zijn voorzien van een 19 mm Titanium Dome Hypertweeter, die verantwoordelijk is voor een wijdse hogentoonweergave in het allerhoogste frequentie gebied. 
Tezamen met de nieuw ontwikkelde Uni-Q luidspreker, worden hier alle voordelen van een puntstraler geboden. Doordat alleen de middentoonfrequenties weergegeven moeten worden, zal deze middentoner zeer getemperd bewegen, zodat er nagenoeg geen vervorming plaats zal vinden.
Dit wordt ook bij de lagetonen bewerkstelligd: een open opstelling. De volledige ontkoppelling minimaliseert de akoestische reflecties achter het membraan. 
Maximale performance bij iedere ruimte worden bij alle modellen mogelijk via de tri-wiring als ook via de mogelijkheid tot het fijnregelen van de bas weergave, afhankelijk van de plaatsing en akoestiek. Elektromagnetische afscherming is standaard bij alle modellen voorzien.

Alle typen zijn vervaardigd uit hoogwaardig MDF waarbij de kasten intern zijn verstevigd en voorzien van afgeronde zijpanelen, wat resulteert in een elegant ontwerp. De met de hand geselecteerde echt houtfineer zijn leverbaar in zwart, esdoorn en kersen hout.

(TJ)

MERK

EDITORS' CHOICE