NIEUWSB&W

Lexicon naar Audiac


Redactie HiFi.nl | 17 maart 2003 | B&W

Noot van de Redactie

Lexicon MC-12De afgelopen weken en maanden deden zich al verschillende geruchten de ronde over Lexicon en de "nieuwe" importeur voor Nederland. Navraag bij verschillende importeurs leverde weinig concrete informatie op. Sinds vrijdag is het officieel bekend: Audiac wordt de nieuwe importeur van Lexicon. Hieronder treft u het integrale persbericht hierover aan.

(Ingezonden mededeling - door Audiac, Bert Bazuin)

Geachte relatie,

Een belangrijke uitbreiding...

De laatste paar weken zijn wij herhaaldelijk gebeld met de vraag wie de nieuwe Lexicon importeur in Nederland gaat worden. Het verheugt ons u te kunnen vertellen dat de keus op Audiac is gevallen.

Het Lexicon consumenten programma is volledig home cinema- en multikanaals georiënteerd. LOGIC7 is de door Lexicon ontwikkelde matrix voor multikanaals audio. Op het gebied van Home Cinema is de MC-12 voor veel liefhebbers een referentie.

Tijdens de laatst WCES introduceerde Lexicon de MC-8 en RT-10. De MC-8 is een Home Cinema Processor met dts 6.1 ES, Dolby Digital EX, THX Ultra2, LOGIC7, HDTV video switching en 5.1 analoge ingangen. De RT-10 is de bijpassende Disc Player: SACD, DVD-A, DVD, CD en MP-3 Het systeem wordt gecomplementeerd met de LX-7 en LX-5 multikanaals eindversterkers.

De officiële introductie van Lexicon bij Audiac zal in april zijn. Hiervoor zal dan ook een speciale dealerdag georganiseerd worden.

MERK

EDITORS' CHOICE