NIEUWSSony

Snelste MD recorder


Redactie HiFi.nl | 21 maart 2003 | Sony

Sony MZ-N10 MD recorderDe nieuwste Net MD Walkman is de snelste MiniDisc recorder die het bedrijf tot nu toe heeft uitgebracht. Met een overdracht snelheid van 64x de normale snelheid claimt Sony zelfs de snelste van de wereld. Oftewel: een muziekstuk van 5 minuten wordt in vijf seconde van PC op de MiniDisc gezet, via de gebruikersvriendelijke USB aansluiting.

Maar niet alleen de snelheid is toegenomen in vergelijking met eerdere modellen, ook de opslag capaciteit is vergroot. Ongeveer 4 CD`s passen nu op 1 MiniDisc. In totaal heeft Sony vijf nieuwe Net MD Walkman`s uitgebracht, met als absolute topper de MZ-N10. Met een hoogte van 14 millimeter en een gewicht van maar 84 gram een van de kleinste en lichtste spelers ooit. Dat is natuurlijk wel exclusief het meegeleverde docking station, de oplader, de accu, stereo headset, de software CD en een nieuwe afstandsbediening met verlicht LCD scherm.

Alle vijf modellen heb tevens een speciale schok bescherming, waardoor de muziek nog 10 seconde doorspeelt in het geval van een storing. De andere modellen zijn de MZ-N90, met een design transparante laadstation en de iets minder snelle NF810, N710 en N510. Deze laatste drie hebben een overdrachtssnelheid van 32. Enige bijzonderheid bij de NF810 is de ingebouwde radio tuner.

EDITORS' CHOICE