NIEUWSPure Digital

Evoke-2 DAB radio


Redactie HiFi.nl | 06 april 2003 | Pure Digital
(Ingezonden mededeling)

Pure Digital heeft de Evoke-2 op de Belgische en Nederlandse markt ge´ntroduceerd. De Evoke-2 is de opvolger van de in de UK zeer succesvolle Evoke-1 radio, maar in tegenstelling tot zijn voorganger heeft het nieuwe model ook een hoogwaardige FM ontvanger. Daarnaast is de Evoke-2 standaard uitgerust voor stereo weergave en heeft het apparaat een batterijvoeding, waardoor het mogelijk is 10 uur zonder stroom te genieten van muziek via FM of via DAB.

Evoke-2 DAB Radio

Want DAB, Digital Audio Broadcasting, dat is waar de Evoke serie eigenlijk voor gemaakt is. DAB radio staat garant voor kraakvrije, glasheldere ontvangst op 192 kbps. In vergelijking met de FM ontvangst zijn er al vele extra mogelijkheden, zoals het meesturen van tracktitels, artiestennamen, omschrijvingen enzovoorts. De verwachting is dat deze mogelijkheden snel zullen groeien.De Evoke-2 is dus in staat beide formaten te ontvangen en weer te geven. Het model heeft dezelfde uitvoering als zijn voorganger, met echt esdoorn houtfineer, een zilveren front en een zilveren bedieningspaneel. Dit paneel is voorzien van een scrollend display, zenderselectie, toon- en volumeregelaar en diverse knoppen.

De meest in het oog springende technologie is de "autotone" functie; met een druk op de knop zoekt de radio alle DAB stations die beschikbaar zijn waarbij er wordt gesorteerd op naam en niet op frequentie. Om de digitale muziek op te nemen heeft de Evoke-2 een optische digitale uitgang en natuurlijk een analoge uitgang voor de FM bron. De Evoke-2 is te verkrijgen vanaf 299 euro, honderd euro duurder dan zijn voorganger. Maar dit komt met name door te toevoeging van de FM mogelijkheid en de batterijvoeding.

EDITORS' CHOICE