NIEUWSBose

Opvolger Bose 301


Redactie HiFi.nl | 01 april 2003 | Bose
(Persmededeling)

Bose 301 V serieHet meest succesvolle model van Bose, de 301, is volgens onderzoek van de fabrikant wereldwijd de best verkochte speaker tot nu toe. De fabrikant verwacht dan ook het nodige van de nieuwe 301 Series V boekenplank luidspreker. Het nieuwe model biedt een betere styling en betere prestaties dan zijn voorganger.

Net als bij de originele, succesvolle uitvoering maakt de nieuwe 301 gebruik van de Direct/Reflecting technologie. Deze techniek laat de muziek zowel direct en gereflecteerd horen om zo het gevoel van een live optreden zo dicht mogelijk te benaderen. Nieuw is echter de bijna 20 centimeter hoge woofers en de herontworpen opbouw van de speaker. Volgens Bose hebben de nieuwe modellen hierdoor een grotere gevoeligheid en produceren ze een meer natuurgetrouw geluid van CD`s en DVD`s.

Met alleen de 301 Series V heb je prima stereo speakers in huis, maar Bose heeft natuurlijk ook aan surround liefhebbers gedacht. In combinatie met de 161 speaker en de VCS-10 center channel speaker is het mogelijk een compleet surround systeem op te bouwen. Het nieuwe model is te koppelen aan versterkers en receivers die tussen de 10 en 150 Watt per kanaal uit sturen bij 4 tot 8 ohms. De 301 Series V speakers kunnen worden opgehangen aan de muur met de optionele beugels of op de vloerstandaard. De speakers zijn te verkrijgen in twee afwerkingen, zwart en licht kersen.

EDITORS' CHOICE