NIEUWSSony

Sony DVD assortiment


Redactie HiFi.nl | 06 april 2003 | Sony

De nieuwe serie DVD spelers van Sony voor het jaar 2003 biedt een gemeenschappelijk designkenmerk en een breed scala aan functies voor de meest uiteenkopende behoeften. Elk model heeft een slank design, maar is toch weer uniek ten opzichte van andere modellen. Van de zes modellen zijn er twee die geschaard mogen worden onder de topmodellen van Sony.

 Sony DVP-NS999ES

De DVP-NS999ES (foto boven) en de DVP-NS930V (foto onder) combineren toonaangevende DVD Video functionaliteit met Super Audio CD weergave via meerdere kanalen. Een ander opmerkelijk nieuw model is de PICOT2 (foto onderaan), gericht op de jongere generatie. Naast de DVP-PQ2 heeft Sony ook een speciale site geopend voor de doelgroep van de jeugdige DVD speler (15-25 jaar): www.sony-picot.com. Hier kunnen gebruikers een eigen inlay maken voor hun speler, die door Sony ook wel het kameleon model wordt genoemd omdat de vormgeving aangepast kan worden aan het karakter van de gebruiker.

Sony DVP-NS930V

Sony heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe modellen veel rekening gehouden met de milieu belasting. Zo hebben alle modellen een stand-by modus met een extreem laag stroomverbruik en schakelt de Auto Power Off het apparaat automatisch uit na 30 minuten. Elke van de nieuwe DVD spelers is verder in staat DVD Video, Video CD, Super Video CD, CD en MP3`s af te spelen. Daarnaast kunnen DVD-RW (videomodus en VR modus), DVD+RW, DVD-R, DVD+R, CD-R en CR-RW worden afgespeeld.

Sony Picot2

Dit geldt dus ook voor de instapmodellen DVP-NS330 en NS430. Het laatste model heeft nog een extra optische output en Multi-Disc Resume technologie ten opzichte van de 330. Het laatste model is de DVP-LS500, die met name opvalt door het minimalistische design. In combinatie met de bijpassende AV-receiver biedt het zilveren duo een aantrekkelijk plaatje op het scherm en onder het scherm.

EDITORS' CHOICE