NIEUWSSony

Sony top DVD-spelers


Redactie HiFi.nl | 06 april 2003 | Sony
(Ingezonden mededeling)

Sony NS999ESTwee van de zes nieuwe DVD spelers van Sony hebben recht op een wat nadere kennismaking. De DVP-NS999ES (beide "gouden" foto`s) en NS930V (foto helemaal onderaan) combineren namelijk beide het beste van DVD video met SACD audio. Sony heeft met name de beeldkwaliteit aangepakt en verbeterd met een aantal verbeterde technologieŽn.

Eťn van die verbeteringen is Sony`s eigen Precision Cinema Progressive Video Output die elke pixel optimaliseert voor meer gedetailleerde beelden. De beelden van de bron worden geanalyseerd per pixel en bewegingen worden ook per pixel berekend. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk beeld, ongeacht of het beeld stil staat of snel beweegt. Voor het omzetten van analoge beelden naar het digitale beeldformaat gebruikt de NS999ES een 14 bits/108 MHz vertaler, terwijl het 930 model het met de iets minder 12-bits converter moet doen.

En natuurlijk is de mogelijkheid om naast de gebruikelijke DVD en CD formaten ook SACD weer te kunnen geven via meerdere kanalen een belangrijke uitbreiding van de functionaliteit van de DVD spelers. Meerkanaals Super Audio CD biedt een geluidsweergave met meer dimensies, waarbij de verschillende nuances en lagen die in een opname zijn verwerkt zo optimaal mogelijk tot leven worden gebracht. Sony NS999ES

Een opvallende gebruiksvriendelijke functie is het Bass Management systeem dat eigenaren in staat stelt de speakerafstanden in te stellen via een grafisch menu op het scherm. Bij het topmodel, de 999, is het zelfs mogelijk de speakerinstellingen voor SACD apart in te stellen ten opzichte van die voor DVD Video weergave.

De DVP-NS999ES is leverbaar vanaf juni en de DVP-NS930V vanaf augustus, met een verwachte verkoopprijs van 1.499 euro voor de 999 terwijl de prijs van de 930 nog niet bekend is.

 

Sony DVP-NS930V

EDITORS' CHOICE