NIEUWSB&W

Universal ondersteunt DVD Audio


Redactie HiFi.nl | 07 april 2003 | B&W

Universal was een van de eerste platenmaatschappijen die hun steun uitsprak voor het SACD formaat van Sony. De uitgever heeft er echter ook nooit geen geheim van gemaakt dat dit niet betekende dat DVD Audio op een zijspoor zou komen te staan.

De introductie in het najaar van maar liefst 20 DVD Audio titels maakt dat duidelijk.Welke titels het precies betreft werd nog niet bekend gemaakt en dat voedde meteen de speculatie. Wat zullen de criteria zijn om een titel in DVD Audio uit te brengen en wat zijn de redenen voor SACD. Tot nu toe bracht Universal een breed scala aan SACD titels uit van Peter Gabriel tot de Braziliaanse jazz van Joao Gilberto. En natuurlijk is er de mogelijkheid dat een titel in zowel DVD als Super Audio uitkomt.

Hierdoor zou het vergelijken van de twee formaten wel een stuk makkelijker worden. Een voordeel van DVD Audio dat Universal wel zal uitbuiten is de mogelijkheid een aantal extra’s toe te voegen aan de muziek. Iets wat bij SACD in mindere mate het geval is. Zaken als foto’s en video interviews bijvoorbeeld.

MERK

EDITORS' CHOICE