NIEUWSB&W

Geluid uit beeldscherm


Redactie HiFi.nl | 08 april 2003 | B&W

BBC berichtte dit. De woordvoerster van NTX verwijst naar de speciale site NTXsound.com waar uitgebreide productinformatie staat.
Het gaat om de SoundVu technologie die op beeldschermen wordt gebouwd om geluid weer te geven. De technologie werkt met een dunne laag acryl op het scherm.

Het grote probleem was niet om dit te combineren, maar wel om het geluid weer te geven zonder dat het storing veroorzaakt in het beeld. Daarop worden trillingen gemaakt door een verbinding met `trillers` aan de buitenkant van het scherm, die de digitale geluidssignalen omzetten.

NTX was in de wereld van consumentenelektronica al bekend vanwege luidsprekers met hoge geluidskwaliteit. De technologie kan ook gebruikt worden voor (platte) televisies en eventueel ook op mobiele telefoons zodat er meer ruimte is voor een beeldscherm.

Op de site van NTXsound wordt ook Philips genoemd als afnemer van de technologie van NTX. Philips brengt geavanceerde, dure technologie die ook het oog streelt vaak eerst op de markt via haar deelneming in Bang & Olufsen in Denemarken.
 

MERK

EDITORS' CHOICE