Sony KLV-30MR1


Redactie HiFi.nl | 19 april 2003 | Sony Flatscreen
(Persmededeling)

Met de KLV-30MR1 LCD WEGA televisie breidt Sony de enthousiast ontvangen MR1-plasmatelevisies uit met een 75 centimeter grote LCD variant. Ook bij dit scherm valt de glazen omkasting op, waardoor het `floating panel` onstaat wat zo karakteristiek is voor deze serie. Vernieuwend is de LCD Panel Driver technologie, waardoor bewegende beelden soepel en natuurgetrouw worden weergegeven.

Sony KLV-30MR1

Echt uniek is het omgekeerde 2:2 pull down proces. Geen enkele LCD televisie is in staat deze techniek toe te passen die zorgt voor een optimale weergave van videobronnen die zijn gebaseerd op filmmateriaal. En ook beelden uit camcorders en andere camera`s vormen hierdoor geen probleem voor het scherm. Zoals het een LCD scherm betaamt is er een tweede apparaat dat zorgt voor de verwerking van de beelden naar het scherm. De Media Receiver Unit, of MRU, zoals Sony hem genoemd heeft ontvangt de beelden en stuurt ze met een exclusieve kabel door naar het scherm. De MRU is voorzien van vier Scart-ingangen (3 x RGB), een component video-ingang en een PC- en Memory Stick-aansluiting.

Voor alle beelden geldt dat de grote kijkhoek je in staat stelt vanuit vrijwel elke hoek in de kamer de beelden te bekijken. Beeldtechnisch zit het dus wel goed en ook de geluidsweergave krijgt een goede basis om op verder te bouwen. Het scherm heeft standaard Virtual Dolby Surround en de aanvullende verwerkingscapaciteit van BBE techologie, wat de zekerheid biedt van een goede weergave van beeld en geluid. De KLV-30MR1 is leverbaar vanaf dit voorjaar, voor een prijs rond de 6.999,- euro.

EDITORS' CHOICE