NIEUWSSony

Sony verbetert digitale versterker


Redactie HiFi.nl | 13 mei 2003 | Sony

Sony Nederland heeft plannen bekendgemaakt om de toepassing van zijn geavanceerde S-Master digitale versterkingssysteem uit te breiden tot een breed scala aan HiFi-producten. S-Master, dat oorspronkelijk werd ontworpen voor toepassing in Super Audio CD-spelers, rekent af met de hitte-afgifte die kenmerkend is voor analoge versterkers. 

 Sony CMT-CPX1

Het systeem biedt niet alleen een puurder geluid, maar is ook nog eens veel kleiner dan zijn analoge voorgangers door zijn plattere en compactere printplaten. S-Master-versterking vormt een hoeksteen van de Sony Digital Audio Video (DAV)-familie doordat het hoogwaardige audio mogelijk maakt vanuit een compact chassis dat onderdak biedt aan een DVD/SACD/CD-speler, versterker, decoder en RDS-tuner.

Het CMT-CPX1-microsysteem is een zeer voordelig instapmodel met S-Master digitale versterking. Twee kanalen van 70W (RMS) leveren een superieur geluid dat wordt weergegeven via een tweewegspeaker met glasvezel woofer. Dit krachtige en compacte HiFi-systeem is voorzien van DSG (Digital Sound Generator)-weergavecorrectie met bass- en trebleregeling en biedt afspeelmogelijkheid voor audiocassettes, CD`s en CD-R/RW`s.

Naast de toepassing in dit microsysteem heeft Sony een speciale versie ontwikkeld voor high-end apparatuur, de S-Master Pro, die is geļntegreerd in een aantal AV-receivers waaronder de STR-DB2000 uit de QS-serie (Quality Standard) en de STR-DA3000ES en -STRDA5000ES uit de ES-serie (Extremely High Standard). Deze geavanceerde versterkingstechnologie kan ook worden gevonden in Sony`s nieuwe high-end meerkanaals versterker, de TA-DA9000ES.

EDITORS' CHOICE