NIEUWSClasse Audio

Omega klaar voor SACD


Redactie HiFi.nl | 25 april 2003 | Classe Audio

De Omega serie versterkers van Classé heeft in korte tijd al een goede naam opgebouwd. De fabrikant was zelf echter niet geheel tevreden met de voorversterker uit de serie en heeft deze van de grond af aan opgebouwd. Het resultaat is de Classé Omega Mark III voorversterker. Maar niet alleen de binnenkant is veranderd ook het design is volledig afwijkend van de andere modellen. 

Omega Mark III

De voorversterker heeft verschillende functies in het complete Omega systeem. Het apparaat doet dienst als volume regelaar, switcher en buffer en is opnieuw ontworpen voor nieuwe formaten zoals DVD Audio en SACD. De Mark III bestaat fysiek uit twee apparaten met elk een eigen voeding. In basis lijkt de Mark III op de Mark II maar het circuit is geheel vernieuwd en opnieuw ingedeeld.

Zo heeft het circuit twee onafhankelijk van elkaar werkende ingangstrappen voor elk kanaal. De ene trap is optimaal uitgevoerd voor XLR aansluitingen en de andere voor die met een RCA plug. De achterliggende techniek, Classé`s eigen Pure Different Cross Balance (PDXB), levert een zeer dynamisch en puur geluid gevrijwaard van elke vorm van ruis en vervorming.

MERK

EDITORS' CHOICE