NIEUWSPhilips

Philips design meubelen


Redactie HiFi.nl | 25 april 2003 | Philips

Vorig jaar maakte Philips bekend samenwerkingsverbanden aan te gaan met marktleiders op verschillende markten, om zo het assortiment van consumenten electronica beter aan te kunnen passen op de behoefte van de consument. Een goed voorbeeld daarvan is de productlijn die is ontsproten uit de samenwerking met Nike. Een ander opvallend voorbeeld is nu bekend gemaakt.

Philips Vesuvio

Philips werkt namelijk samen met de Italiaanse meubelfabrikant en meubelontwerper Cappellini. De eerste resultaten van de samenwerking mogen er zijn en maken duidelijk dat het doel van de samenwerking het integreren van home entertainment toepassingen in meubels is. De meubelserie, die Paesaggi Fluidi (Fluid Landscapes) gaat heten is een gezamenlijk creatie van Cappellini baast Giulio Cappellini en Stefano Moranzo creatief directeur van Philips Design. 

Philips Sideboard

De serie bestaat uit 7 verschillende items, waaronder de Vesuvio. Dit is een opvallend vormgegeven sofa, waarin een DVD systeem is gebouwd. Daarnaast komt er een roestvrijstalen boekenkast op een draaipoot met geďntegreerde flatscreen TV, DVD systeem en speakers. Het meubilair wordt op de markt gebracht via de Cappellini monobrand stores in Europa en de Verenigde Staten.

MERK

EDITORS' CHOICE