NIEUWSYamaha

Yamaha nieuwe modellen


Redactie HiFi.nl | 02 mei 2003 | Yamaha

(Persmededeling)

Yamaha heeft maar liefst vier nieuwe digitale home theater receivers gepresenteerd die allen zeer aantrekkelijk geprijsd zullen worden. De 6.1 kanaals RX-V740, RX-V640, RX-V540 en RX-V440 beschikken allemaal over de standaard toepassingen zoals Dolby Pro Logic II en DTS neo:6. Alle modellen hebben verder een precieze versterking voor hoge kwaliteit geluidsreproductie en een makkelijk te gebruiken menu die aan de hand van de afstand tussen de speakers de afstelling bepaalt.

Yamaha Home Theater receiver

Het hoogste model is de V740, met een prijs rond de 600 euro. Naast de genoemde algemene kenmerken heeft de receiver een on-screen display en een geprogrammeerde afstandsbediening met een LCD display. De beeldkwaliteit is ongeacht de aangeboden bron van hoge kwaliteit door de opwaardering van lage bronnen naar S-Video. De geluidskwaliteit bij de nieuwe modellen wordt gewaarborgd door Yamaha`s eigen digitale ToP-ART technologie. Deze onderscheidt de instellingen voor de linker en rechter kanalen, terwijl elk kanaal een eigen circuit heeft.

Daarnaast is er een Zone 2 uitgang voor stereo gebruik in een andere ruimte. Door de Cinema DSP functie die gebruik maakt van zes analoge inputs voor externe decoders is het mogelijk hoge resolutie audio formaten zoals DVD Audio en SACD af te spelen via de receiver.

Het volgende model is de V640 die rond de 500 euro zal gaan kosten en geen on-screen display, LCD afstandsbediening, platenspeler input en aluminium front paneel heeft. Dan komt de op 400 euro geschatte V540 en tot slot de RX-V440 die rond de 300 euro kost.

MERK

EDITORS' CHOICE