NIEUWS

Koptelefoon & horloge

Redactie HiFi.nl | 29 september 2000
Panasonic komt met een horloge en een koptelefoon waarmee je muziek kunt afluisteren. De twee producten maken gebruik van een SD-card voor de opslag van muziek. Eind volgend jaar wordt ook nog een digitale camera verwacht met een SD-card.



Het horloge kan om de pols of om de nek worden gedragen. Het kleinood heeft een play/stop knop en twee knoppen om een nummer verder of terug te gaan. De bijzondere muziekspeler heeft een LCD-scherm van 12 bij 12 pixels en kan vier uur muziek afspelen op 1 alkaline batterij. De SV-SD75 Audio Player, zoals de jammerlijk saaie naam van het horloge luidt, wordt geleverd met oortelefoon, software voor op de pc en een 64 MB SD Card. Deze SD Card ondersteunt de copyright beveiliging van het Secure Digital Music Initiative (SDMI). Daarnaast kunnen er ook MP3's op het opslagmedium worden bewaard. Verder biedt Panasonic ondersteuning aan Advanced Audio Coding(AAC). Deze codering is minder gecomprimeerd dan MP3, maar biedt wel een betere geluidskwaliteit. Panasonic gaat ook software leveren om AAC-bestanden aan te maken. Via USB is het mogelijk om bestanden van de pc in het horloge te laden.

Ook een erg speciale muziekspeler is de SV-SD05. Opnieuw doet de productnaam het apparaat geen eer aan. Deze koptelefoon is een complete muziekspeler, zodat je aan de headset voldoende hebt om muziek te beluisteren. Ook dit apparaat is voorzien van een slot voor de SD-kaartjes. Dat slot is trouwens ook te gebruiken voor Multimedia Cards (MMC). Ook de koptelefoon heeft een play/stop en een skip/search knop. Beide apparaten kunnen de nummers in willekeurige volgorde afspelen (random play) en herhalen (repeat play). Ook de koptelefoon is via USB op de pc aan te sluiten. Beide apparaten worden in het voorjaar van 2001 verwacht. In het najaar staat een digitale camera in de planning en ook introduceert Panasonic dan drie SD Cards van 16, 32 en 64MB. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: ZDNet


EDITORS' CHOICE