NIEUWSB&W Range

B&W in de muur


Redactie HiFi.nl | 18 mei 2003 | B&W Range

B&W inbouw speakerDe Engeles fabrikant Bowers & Wilkins, beter bekend als B&W heeft een geheel nieuw ontworpen speaker uitgebracht voor installatie in de muur. De nieuwe Signature 8NT is uitgerust met de zelfontwikkelde Nautilus technologie, iets wat alleen is voorbehouden aan de topmodellen van het bedrijf. De componenten zijn natuurlijk wel aangepast aan de specifieke toepassing als installatie luidspreker.

Zo is de befaamde Nautilus tweeter uit de 800 serie aangepast, met onder andere speciale buizen die de destructieve werking van de output aan de achterkant absorbeert om zo een helder geluid aan de voorkant te krijgen. De nieuwe driver heeft een dusdanige response (50kHz) dat het geen probleem is hoogwaardige bronnen zoals DVD Audio en SACD weer te geven.

Voor de lagere octaven heeft het geheel afgeschermde circuit speciaal ontworpen woofers die het tweeter gedeelte ondersteunen. Ook hier is veel aandacht besteed aan de specifieke wensen en problemen bij installatie in de muur. In het geval er meerdere luidsprekers door een gebouw worden gehangen zijn er speciale "back-box" afdichtingspanelen verkrijgbaar.

De Signature 8NT is met de hand samengesteld door B&W met alleen maar hoogwaardige mechanische en electrische componenten. De afwerking is in mat-wit, maar het materiaal is makkelijk over te schilderen.

MERK

EDITORS' CHOICE