NIEUWS

Ontwikkelingen Toshiba


Redactie HiFi.nl | 17 mei 2003

Toshiba heeft de complete lijn van AV apparatuur ingericht op digitaal en HDTV. Maar liefst 29 HDTV sets en monitoren werden onlangs gepresenteerd in negen categorieŽn, met de nadruk op cosmetische herstijling en breedbeeld resoluties. Alle HDTV sets en monitoren die dit jaar al uitkomen zullen zijn uitgerust met DVI-HDCP digitale interfaces, terwijl geÔntegreerde sets ook IEEE-1394 toevoegd aan de specificaties. Hiermee is de koppeling met gelijkwaardig uitgeruste apparatuur mogelijk inclusief het gebruiksvriendelijk onscreen control panel.

Toshiba plasma

De complete lijn van platte televisieschermen bestaat momenteel uit vijf modellen. Een 42 inch plasmascherm, een 32 en 26 inch LCD televisie, die alle drie een breedbeeld resolutie hebben en geschikt zijn voor HDTV en twee 4:3 LCD televisies met EDTV resoluties. Deze laatste twee zijn te verkrijgen in een 20 en 14 inch beelddiagonaal. Het 50 inch plasmascherm is uit het assortiment verdwenen, maar wellicht komt daar een scherm met compleet nieuwe technologie voor terug. Volgens de marketingafdeling van Toshiba is de nieuwe SED technologie (een samenwerking tussen Toshiba en Canon) eind dit jaar fabricage rijp.

Een andere nieuwe technologie die al in augustus de schappen moet bereiken is de TiVo Home Media Server. Dit apparaat combineert een single-disc DVD speler met progressive scan technologie met een 80 Gb hard disc recorder uit de TiVo 2 serie. Het systeem geeft alle beschikbare media, inclusief MP3, oproepbaar via een menu op het scherm en kan aangesloten worden op een ethernet of netwerk. Toshiba heeft nu aangekondigd samen te gaan werken met TiVo om zo de consumenten gratis te voorzien van TV programma informatie waar men nu nog voor moet betalen.

EDITORS' CHOICE