NIEUWSPhilips

Nieuwe schermen Philips


Redactie HiFi.nl | 21 mei 2003 | Philips

Philips heeft bekend gemaakt de bekroonde Pixel Plus technologie toe te gaan passen in een nieuwe serie van platte televisies. Te weten de 32, 37 en 42PF9965 plasmaschermen. Naast de Pixel Plus toepassing zal ook het nieuwe Movie Plus systeem worden toegevoegd.

Philips 32 inch plasma

Pixel Plus is een geavanceerde technologie die digitale beelden verwerkt, die een nieuwe standaard heeft gezet voor de beeldkwaliteit van televisies. Het systeem verhoogt het aantal lijnen op het scherm van de standaard 576 naar 1024 en verhoogt het aantal pixels per lijn van 720 naar 1024. Het resultaat is een scherper, dieper en preciezer beeld dat in de buurt komt van de high definition standaard.

Met de nieuwe Movie Plus technologie heeft Philips weer een verbetering toegevoegd op de Pixel Plus. De nieuwste technologie is geheel gericht op het weergeven van snel bewegende actie beelden. Het vermindert het naijl effect dat met name voorkomt bij snelle cameravoering en is daarbij niet storend voor de Pixel Plus bewerking.

De derde belangrijke techniek voor de beeldkwaliteit is Digital Natural Motion. Deze vinding heeft als doel de algehele kwaliteit te verbeteren om zo een meer natuurgetrouw beeld te krijgen. Daarnaast heeft de Nederlandse fabrikant verbeterde versies van Active Control en Digital Crystal Clear ingezet in de nieuwe schermen.

Philips E-box

De schermen zijn ultra plat, 9 centimeter diep, en worden uitgebracht in een 32, 37 en 42 inch beelddiagonaal. De kijkhoek is 160 graden en door de hoge lichtopbrengst is de verduistering van de ruimte niet van belang. In het scherm is een versterker gebouwd met 30 watt aan vermogen. Ook de nieuwe schermen zijn uitgevoerd in het "E-box" concept van Philips. Deze compacte unit bevat alle electronica en connecties voor losstaande componenten zoals een DVD speler, receiver of set-top-box. De E-box verzamelt alle bronnen en stuurt de beelden en het geluid door naar het plasmascherm met een enkele kabel.

MERK

EDITORS' CHOICE