NIEUWSOnkyo

Onkyo versterkers


Redactie HiFi.nl | 24 mei 2003 | Onkyo

Onkyo heeft twee nieuwe geïntegreerde audio/video versterkers aangekondigd, die beide in staat zijn het surround geluid te verwerken met Dolby Digital EX en DTS-ES 6.1 als ook Dolby Pro Logic II en DTS Neo:6. Beide modellen voegen daar 50 mHz component video switching aan toe, wat volgens Onkyo de receivers geschikt maakt high definition signalen te verwerken zonder verlies van kwaliteit.

Onkyo-TX-SR501 achter

Het kleine model is de TX-SR501. In elk van de 6 kanalen is de 501 in staat 65 watt bij 8 ohms en 80 watt bij 6ohms uit te sturen via Onkyo`s eigen High Current Power Supply. Deze zelf ontwikkelde techniek zorgt voor een lineaire frequency response van 10 Hz tot 100 kHz. De kleine receiver heeft twee component-video inputs en één output, vier A/V composite inputs en twee outputs met een alternatieve S-video connectie aan de achterkant en een A/V composite en S-video input aan de voorkant. Verder zijn er drie aan te wijzen digitale audio inputs, met een coaxiale en twee optische connectoren, RCA connectoren en een subwoofer/voorversterker output.

Onkyo TX-SR601

Het grote broertje is de TX-SR601, in techniek hetzelfde, alleen wat krachtiger. Zo stuurt de 601 85 watt uit in de 6 kanalen bij gebruik van 8 ohms en liefst 110 watt bij 6 ohms. Het aantal in- en outputs is ook wat uitgebreider. Specifiek voor deze receiver is de Powered Zone 2 mogelijkheid. Met deze functie is het mogelijk twee stereo speakers aan te sturen in een tweede kamer of in de hoofdruimte aparte links/rechts instellinge te maken. Het laatste verschil is de toevoeging van DTS 96/24 processing ten opzichte van de 501.

EDITORS' CHOICE