NIEUWS

Bluenote bij Dynamic Solutions


Redactie HiFi.nl | 03 juni 2003

(Ingezonden mededeling)

Dynamic Solutions heeft met ingang van 2 juni nieuwe producten op het gebied van vinyl.

Bluenote een fabrikant uit Italie

Deze fabrikant produceert goedklinkende en fraaiogende platenspelers, tonearmen en natuurlijk elementen. De ontwerper Maurizio Aterini is de geestelijke vader van deze platenspelers, welke in een prijsklasse van 995 tot 4995 euro liggen.

 Bluenote

Maurizio Aterini heeft een duidelijke filosofie. Alle modellen zijn van acryl gemaakt. Door de toepassing van harde materialen valt het op dat de platenspelers van Bluenote neutraal klinken met daarbij snelheid en een timbre waardoor het product perfect aansluit op de reeds geïmporteerde producten van Dynamic Solutions.

Bluenote heeft wereldwijd haar distributienetwerk zeer selectief opgebouwd en heeft Dynamic Solutions benaderd om de producten voor de Benelux te distribueren.

De modellen

Het instapmodel van Bluenote is de Piccolo, een doorzichtige Acrylplatenspeler inclusief Bluenote  B-5 tonearm en Moving Magnet element. Dit instapmodel van Bluenote zal 995 euro gaan kosten.
De volgende twee modellen zijn de afgebeelde Bellavista en de Bellaviste Signature. Bluenote

Deze fraaie platenspelers kunnen perfect worden gecombineerd met de door Bluenote zelf ontwikkelde Borghese-, Borromeo en Bellaria-armen. Deze beide combinaties staan garant voor muzikaliteit, betrokkenheid, transparantie, timbre eigenlijk alles wat nodig is om uw vinyl weer te doen herleven. De verkoopprijzen van deze prachtige combinaties bedragen als volgt: de Bellavista platenspeler 1.195 euro en de Signature 1.995. De Borghese tonearm kost 795 euro de    Borromeo tonearm kost 1.195 euro en de Bellaria tonearm kost 1.795 euro.

Bluenote

Beide topmodellen van Bleunote de Belvedere en Bellagio zijn opgebouwd met een zwevend chassis wat resulteert in een enorme rust. Het verschil tussen de beide platenspelers is de extra base bij de Bellagio die voor nog meer extensie zorgt. Hierdoor ervaart u nog meer lucht tussen de instrumenten en een gitzwarte achtergrond. De prijzen van deze topmodellen van Bluenote zonder arm zijn: 2.795 euro voor de Belvedere en voor de afgebeelde Bellagio 4.995 euro. Bluenote

Bluenote heeft ook de elementen Boboli en de Baldinotti. Deze Moving Coil elementen hebben een afgiftespanning van resp. 2.5 mV en 0.3 mV waarbij de frequentiebereik van de Boboli van 20Hz-40kHz en de Baldinotti van 18Hz-45kHz loopt. Voor deze elementen geldt een verkoopprijs van 495 euro voor de Boboli en 1.595 euro voor de Baldinotti.

Meer informatie via onderstaande link.

EDITORS' CHOICE