NIEUWSB&W

Blf op hybride SACD


Redactie HiFi.nl | 09 juni 2003 | B&W

Omarm, het nieuwe album van Blf, is in technologisch opzicht vernieuwend. Omarm is geen gewone CD maar een hybride SACD. Afgespeeld op een SACD-speler leidt dit dankzij de multi-kanaals technologie tot een nieuwe dimensie in audio. Maar wie nog niet over SACD-apparatuur beschikt, kan Omarm op elke reguliere CD-speler beluisteren. Blf heeft de SACD-opname laten maken door geluidstechnici van Philips.

Blf

Blf is bijzonder ingenomen met het resultaat Wie ons nieuwe album op een SACD-speler beluistert, heeft het gevoel dat hij naast ons in de studio zit. De muziek grijpt je van alle kanten bij de keel. De sound is huiveringwekkend helder.

Ook Philips is blij met de samenwerking. Brand director Robbert Betman: SACD, de geluidsnorm van de toekomst, is bezig aan een kalme maar onstuitbare opmars. Het valt niet iedereen zo op naast het geweld van de opmars van DVD, maar de consument in het high end segment zal de komende jaren massaal overstappen op SACD-kwaliteit.

Philips, Sony en de muziekindustrie hebben daartoe de handen ineengeslagen. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 100.000 compatibele spelers verkocht.Ook neemt het aantal titels door de grotere acts snel toe. Momenteel zijn er meer dan 650 verschillende Super Audio CD-titels in Europa beschikbaar. Wereldwijd overstijgt dit aantal de 1000.

MERK

EDITORS' CHOICE