NIEUWS

DVD-Audio uitgesteld


Redactie HiFi.nl | 09 februari 2000
Op 3 december jl heeft het bedrijf Matsushita in Japan, moederbedrijf van Panasonic en Technics, het volgende bekend gemaakt:
Matsushita heeft de lancering van de DVD-Audio spelers zes maanden verschoven. Het DVD-Audio systeem moet de concurent gaan worden van de Super Audio CD (SACD) van Philips en Sony. Sony is inmiddels al, met succes, op de markt met SACD spelers.
Matsushita is een een nieuw kopie-beveiliging systeem, tegen het kopieren van muziek en andere entertainment software, aan het ontwikkelen.
De muziek industrie en de Hollywood studio's hadden haar bezorgheid uitgesproken over het geplande kopie beveiling systeem die in de spelers gebouwd zou worden.
Omdat Matsushita voor een succesvolle lancering van haar spelers afhankelijk is van de medewerking (lees software) van de muziek industrie is het voor haar van belang dat Hollywood en de grote platenmaatschappijenen (ter bescherming van het copyright van haar artiesten) akkoord zijn met een juiste kopie-beveiliging. Op dit moment is nog niet bekend of het nieuwe beveiligings systeem de goedkeuring kan wegdragen van de software fabrikanten. Wordt vervolgd...

EDITORS' CHOICE