NIEUWSSharp

Sharp 1 bit


Redactie HiFi.nl | 23 juni 2003 | Sharp
Sharp SD_AT50HMet het SD-AT50H home cinema systeem speelt Sharp in op de nog steeds populairder wordende complete systemen. Het nieuwe systeem maakt gebruik van Sharp’s eigen 1-bit digitale techniek en dat maakt het een compacte en sterke speler op de markt. In de standaard uitvoering zit, op het beeldscherm na, alles om te kunnen genieten van beeld en geluid. Het enige nadeel is dat de toch wel noodzakelijke staanders voor de satelliet luidsprekers optioneel worden aangeboden, maar de luidsprekers komen pas het best tot hun recht wanneer ze vrij in de ruimte staan.

De toepassing van de 1-bit technologie door Sharp in alle componenten van het systeem betekent dat de verwerking van signalen digitaal gebeurt. De receiver verwerkt de audiosignalen volledig digitaal en wordt zo een soort digitale versterker. De sampling rate is hoog genoeg om ook SACD te kunnen verwerken, maar helaas heeft Sharp geen SACD of DVD Audio speler toegevoegd. De receiver is verder in staat verschillende 5.1 bronnen te decoderen zoals Dolby Digital, DTS en Dolby Pro LogicII.

SD-AT50H detail

Het tweede onderdeel van de installatie is de DX-AT50H DVD speler. Helaas dus geen SACD of DVD Audio compatibiliteit, maar wel een allesvreter waar het gaat om de standaard bronnen, waaronder MP3 bestanden. De speler heeft een component aansluiting die de videosignalen in drieën splitst voor een betere beeldweergave. Bijzonder aan beide componenten is het kleine formaat en de mogelijkheid ze verticaal naast elkaar te plaatsen.

Het laatste belangrijke element van het systeem is de subwoofer en hiervoor heeft Sharp gekozen voor een contrasterende grootte. Dat is ook wel nodig, aangezien de subwoofer voor de versterking zorgt. En met 6 kanalen van elk 50 Watt, betekent dat veel vermogen. Het aansluiten van de satelliet luidsprekers is makkelijk door de kleurgecodeerde kabels, maar helaas kan de subwoofer niet ver van de receiver worden geplaatst door de korte meegeleverde kabel.

EDITORS' CHOICE