NIEUWSLoewe

Loewe en Carl Zeiss


Redactie HiFi.nl | 21 juni 2003 | Loewe

Carl Zeiss en Loewe tekenden onlangs een samenwerkingsverband voor het produceren en distribueren van een nieuwe generatie rear-projection televisies. De nieuwe televisies zijn geheel digitaal en maken gebruik van de DLP technologie ontwikkeld door Texas Instruments.

Loewe en Carl Zeiss

In vergelijking met conventionele televisie technologie, maakt de DLP projectie techniek zoals deze is ontwikkeld door Carl Zeiss het mogelijk grotere beelddiagonalen te behalen met kleinere projectoren. De nieuwe High-Definition televisies combineren de voordelen van digitale signaal verwerking met de mogelijkheid websites en digitale camcorder opnames weer te geven in een uitstekende kwaliteit en op een groot scherm (55 inch = 140 centimeter).

Eén van de belangrijkste elementen van de nieuwe televisies is het digitale optische systeem, dat door Carl Zeiss is ontwikkeld. Een ander belangrijk element is de door de andere Duitse partner ontwikkelde digitale signaal verwerkingstechnologie, die in ontstaan uit de grote ervaring die Loewe heeft opgedaan met 100 Hz televisie.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Nieuws
  Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  Review Pro-Ject Pre box S2 Digital
  Review
  lees meer »