NIEUWSSony

Sony komt met Qualia


Redactie HiFi.nl | 25 juni 2003 | Sony
(Update per 26 juni 2003 - Redactie)

Sony heeft afgelopen week aangekondigd dat het een nieuw merk gaat ontwikkelen dat geheel gericht is op de top van de markt: Qualia. In eerste instantie zal het nieuwe merk gelanceerd worden in Japan en zal bestaan uit zowel digitale camera’s en audio en video producten. Het merk is sinds 2001 in geheime ontwikkeling en is gericht om emotionele waarden te creëren.

Sony Quali 000

Jaren geleden ontwikkelde het bedrijf het ES merk om de betere producten duidelijk af te scheiden, maar Qualia gaat nog een stap verder. Volgens Sony is het namelijk een stap om de Sony klanten op het gevoel te spelen om zo de gewenste emotionele waarden te bereiken. Voor een Qualia product in productie wordt genomen, dienen de twee grote bazen van Sony, Idei en Ando, hun handtekening te zetten, waarna een product een Qualia nummer krijgt. Op dit moment zijn er volgens de fabrikant 17 Qualia producten, waarvan er vier (004, 007, 015 en de hierboven getoonde 016) al zijn getoond aan het publiek.

Qualia 004De 004 is een projector bedoeld voor Home Theater oplossingen. Het heeft drie LCD panelen met de hoogste breedbeeld resolutie momenteel bekend (1920 x 1080 pixels), een contrast ratio van 2000:1 en de projector maakt gebruik van Xenon lampen.

 

Qualia 007Qualia 007 is een ander al geïntroduceerd product van het nieuwe merk. Het is een Super Audio CD systeem, dit in tegenstelling tot eerdere berichten waar SACD nog niet werd genoemd. Bijzonder is dat de consument in staat is de disc overal op het afspeelplateau neer te leggen waarna de muziek ten gehore wordt gebracht.

 

Qualia 015Het laatste product dat al ver genoeg ontwikkeld is om aan het publiek te tonen is de Qualia 015. Het is een monitor met een beelddiagonaal van 36 inch (90 centimeter) en met behulp van CRT technologie. Dat betekent dus nog geen plat scherm, maar dat zal snel genoeg worden aangekondigd.

Volgens Sony zal het bedrijf producten van het Qualia merk pas in productie nemen nadat een klant de bestelling heeft geplaatst. Binnenkort worden er Qualia winkels geopend in de twee grootste Japanse steden Tokyo en Osaka. De Qualia medewerkers zullen dan bij geïnteresseerde klanten gaan kijken voor een advies en after-sales service

EDITORS' CHOICE