NIEUWSMagnat

Magnat en anderen bundelen krachten

De stoelendans rondom fabrikant Magnat is tot een goed einde gebracht. De topmerken Magnat, Mac Audio, Heco, Phase Evolution en Accura zijn overgenomen door de Amerikaanse investeerder Audiovox. Met een balanstotaal van meer dan 500 miljoen dollar en een omzet van meer dan 1.2 miljard dollar heeft de markt er in één klap een belangrijke speler bij.

Magnat logo

Het duurde even voor Audiovox zich de eigenaar mocht rekenen van Magnat en de zustermerken, omdat een aantal andere gegadigden telkens de Amerikanen overboden, maar uiteindelijk was een niet nader bekend recordbedrag genoeg voor de handtekening. Volgens de Amerikanen zijn de merken om Magnat financieel gezond en heeft het een voorsprong door jarenlange productonwikkeling. Audiovox gebruikt het gemeenschappelijke platform om het productaanbod van het merk verder af te ronden en nieuwe markten aan te boren.

Binnenkort wordt er meer duidelijk over de nieuwe producten, daar het bedrijf heeft aangekondigd nog voor de IFA te beginnen met de marketingcampagne.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »