Tonearm Graham

De Robin is een nieuwe tonearm van Graham Engineering, ontworpen voor audiofielen met draaitafels zoals de Clearaudio Champion en Solution serie, de Basis 1400 serie, de VPI HW-19, de Rega of andere draaitafels van vergelijkbare kwaliteit. De Robin is op het eerste oog een simpele tonearm, maar hij is opgebouwd uit de hoogste kwaliteit zoals de Graham traditie dat voorschrijft.

Graham Robin

De fabrikant heeft een aantal belangrijke kenmerken toegepast die bijdragen aan de uitstekende geluidsweergave. Zeer belangrijk is het feit dat de Robin te gebruiken is in combinatie met de deluze Series 2.2 en 2.1 armen. De nieuwe tonearm gebruikt namelijk dezelfde bevestigingsstructuur en door de afneembare kap is het dan ook mogelijk het gepatenteerde Cartridge Alignment systeem toe te passen.

Het is bijna een vanzelfsprekendheid dat Graham technieken als anti-skate en VTA toepast. Wel opvallend is de nieuwe steun, die voorkomt dat de arm valt zodra de VTA borg is verwijderd. Hierdoor kan de arm makkelijk op de correcte hoogte worden afgesteld en vastgezet. Voor de Rega draaitafels is een speciale arm verkrijgbaar. De Robin tonearm zal een verkoopprijs hebben die ligt rond de 1.000 euro.

EDITORS' CHOICE